Kerstvakantie Bij de Fortwachter

De kerstvakantie staat Bij de Fortwachter in het teken van samenzijn! Daarom hebben we zoals elke vakantie weer een bomvolle activiteitenagenda klaarstaan, voor jong én oud. Het feestelijke programma begint aankomend weekend en loopt door in de eerste week van het nieuwe jaar. Van theaterworkshop tot spelletjesavond, van buitenspelen tot knutselen, en van oliebollen tot poffertjes: het is er allemaal!

Activiteiten voor jong & oud
Deze hele kerstvakantie is er méér dan genoeg te beleven op Fort Jutphaas. Zo staan er diverse knutselactiviteiten op de planning: ledlamp-kaarsen maken, melkpakhuisjes knutselen en vetbollen hangers samenknopen – je kunt het allemaal komen maken deze kerstvakantie. Lekker bewegen doe je tijdens onze kerstspeurtocht over het Forteiland. Niet zo creatief of recreatief aangelegd? Wees dan sportief aan de speltafel, en kom naar de knusse spelletjesavond op donderdag 4 januari. Neem je eigen favoriete spel mee, of pak een spel uit onze kast! Gezelligheid gegarandeerd voor alle leeftijden. Mocht je jouw theatertalent willen ontdekken; neem dan deel aan de theatersportmiddag op zaterdag 30 december. Wie weet steel jij dan in het nieuwe jaar de show op de bühne! En er is nóg meer te beleven: check deze activiteitenagenda om te zien welke activiteit op welke dag is.

Lichtjesroute
Op woensdag 3 januari 2024 wordt het Forteiland omgetoverd, samen met alle partners van het Kinderplatform, tot een waar lichtjesfestijn. Tussen 16.30 uur en 20.00 uur kan je gratis de lichtjesroute lopen, en onderweg genieten van leuke activiteiten voor jong én oud. Er zijn lichtkunstwerken, prachtige muziek, een wandeling door de kasteeltuin en je kunt zelf lichtkunst maken. Voor wie het nodig heeft om een lichtje op te steken, is er een stilteplek ingericht samen met o.a. de buurtkerken uit Jutphaas. Na afloop kan je heerlijk opwarmen bij het kampvuur met een mok warme choco. Een eigen lampje of lampion meenemen mag ook! Op 27 of 28 december, en op 3 januari, kan je bij diverse partners zelf vast een lampje komen knutselen. Bekijk de Facebook van het Kinderplatform voor de exacte tijden en locaties.

Oliebollen
Zin in heerlijke verse oliebollen maar geen zin om deze zelf te bakken? Geen probleem! Van donderdag 28 oktober t/m 1 januari verkopen we de beste oliebollen, kanelo’s en appelbeignets van Bakkerij Van der Grijn. Ze zijn er zelfs glutenvrij! Bestel ze ter plekke om deze heerlijke kanjers gelijk uit het vuistje op te eten, of geef door via ontdekken@bijdefortwachter.nl wat jouw gewenste aantal oliebollen is en wanneer je deze wil komen ophalen.

B&B
Wil je de kerstvakantie extra speciaal maken? Dan kan je natuurlijk ook bij De Fortwachter komen slapen, of nodig je familie uit om samen in Nieuwegein van de natuur, de vakantie en historie te genieten!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk